ZDE DOMOV MŮJ

Jsme sdružení nezávislých kandidátů a členů spolku SALTO. Spojuje nás život v Zadní Třebani, kterou jsme si vybrali jako své místo k životu.

Rádi bychom, aby Zadní Třebaň dál rostla v krásnou obec v krásné krajině. Jsme si jisti, že toho lze dosáhnout pouze spoluprací všech volebních sdružení. S nimi nás spojují témata:

ŽIVÁ NÁVES – Dejme naší obci srdce.

  • Oživíme náves u dětského hřiště, abychom se tam rádi potkávali a mohli se i občerstvit.
  • Podpoříme vybudování  příjemného místa pro „sousedská setkávání“, které bude k dispozici nám všem pro pořádání malých setkání a kulturních akcí.

BEZPEČNÁ CESTA Pusťme děti na kole do Řevnic a nebojme se o ně.

  • Napneme síly na vybudování bezpečné cesty/cyklostezky do Řevnic, abychom tam my a naše děti mohly bez starosti dojít či dojet na kole do školy, na kroužky, do práce a do kina.

Navíc, podle našich zkušeností a s ohledem na výsledky rozvojové studie, je v obci třeba řešit:

ČISTÝ VZDUCH – Dýchám, tedy jsem – dýchejme bez obav na podzim i v zimě.

  • V rámci mezinárodní studie změříme a poskytneme jednoduchý informační systém o kvalitě ovzduší ve vašem nejbližším okolí, poukážeme na příčinu a následek znečištění ovzduší a jak mu předejít.
  • Pomůžeme s podáním žádosti o dotaci na nové zdroje vytápění od Státního fondu životního prostředí.

DEŠŤOVÁ VODA – Buďme připraveni na další léta bez deště. 

  • Podpoříme snahu občanů úsporně hospodařit s vodou a získat finance na zachycení dešťové vody v rámci dotací „Dešťovka“ od Státního fondu životního prostředí.

PLÁNOVANÝ ROZVOJ – Mějme budoucnost obce i ve svých rukou.

  • Prosadíme zpracování dlouhodobé koncepce rozvoje obce se zapojením veřejnosti navazující na studii, která proběhla v roce 2012.
    • Budeme pak schopni rychle reagovat na vyhlášené státní a evropské dotace (výsadba stromů, chodníky, úprava návsi, dešťová voda atd.).
    • Aktivity rozvoje obce budou promyšlené a v návaznosti na plán rozvoje obce.

KVALITNÍ ŠKOLA A ŠKOLKA – Vyzvedávejme své děti ze školy i školky s klidem a radostí. 

  • Podpoříme snahu školy a školky o rozvoj kvalitní výuky a mimoškolních aktivit.
    • Podpoříme rozvoj učení venku a stavbu venkovní učebny, rozšíření školy o další prostory pro pohodlnější výuku v pěti ročnících, úpravu školního pozemku a hřiště.

Proč jsem si vybral/a Zadní Třebaň jako místo svého domova

1. Jan Hovorka, vysokoškolský pedagog, 55 let

Bydlíme nad obcí a častý pohled v zimě na zakouřenou obec mě motivuje něco s tím udělat. Jinak po téměř 20 letech bydlení v Zadní Třebani mi zde k úplné spokojenosti chybí už jen kavárna a moře.

2. Jitka Nováková, obchodní zástupce, 52 let

Pro mě byla Zadní Třebaň při hledání vlastně náhoda, ale v zásadních bodech se splnily požadavky pro praktické a příjemné bydlení.  Několik směrů a způsobů, jak se dostat do velkého města,  nejsem závislá na autě, krásná příroda a nekonečné možnosti pro výlety. Nejspíš díky kopcovitému terénu je zde minimální velkozástavba. Přítomnost řeky je přidaná hodnota tohoto místa. Jednoduše můžu říct, že jsem tu ráda.

3. Naďa Kostková, psychoterapeutka, 37 let

Zadní Třebaň od začátku splňovala to, co si pod domovem představuji – místo, kam se budu ráda vracet po náročném dni. Třebaň je místo, kde se lidé znají a zdraví se, místo, kde se nebojím pustit děti ven, kde to mám k přátelům a do přírody za roh a do Prahy jen za další dva rohy. Toto jsou mé důvody proč… a kromě jiného mám ráda řeku a hvězdné nebe, obojí je v Zadní Třebani krásné.

4. Miroslav Hanzelka, manažer, 37 let

Krásné okolí a poloha v bezprostřední blízkosti Českého krasu, Brd a kousek od Prahy s možností vlakového spojení. Ceníme si podnikavých lidí a přátel, kteří tu žijí a s kterými máme možnost se potkávat a podnikat, co nás baví. To se týká i našich dětí.

5. Zuzana Svobodová, zahradnice, 40 let

Mám ráda přírodu, lesy, louky, někdy samotu, klid. Prostředí, které není anonymní, kde lidé, kteří vedle sebe žijí, se znají, jsou ochotni pomoci, když je třeba. Kde se lidé potkávají při akcích, kterými se udržují tradice (máje, posvícení, masopust…). Kde se nemusím bát nechat děti běhat venku, aby je nepřejelo auto… To vše jsem v Zadní Třebani našla a navíc spoustu přátel, se kterými je radost pobýt.

6. Blanka Hovorková Maříková, výtvarnice, 56 let

Zadní Třebaň jsme si vybrali před 20 lety, kdy nám učarovalo krásné místo, okolí a klid. Moc se mi líbí, že tady k sobě mají lidé blízko.

7. Eva Kalvodová, demografka, 33 let

Zadní Třebaň jsme si vybrali hlavně kvůli její poloze – dobrá dopravní dostupnost a přesto klidné prostředí a blízkost mystického Brdského pohoří. Ale nyní vidím, že jsem nemohla nikdy docenit výhody třebaňského života; nákup jídla, pochůzka na poštu, jednání s úřady, procházka po okolí, kulturní akce – všude se setkávám s dobrou náladou, pohodou, klidem a veselím. Ráda bych, aby to tak zůstalo i v budoucnu.

8. Ivana Baráčková, učitelka, 37 let

Tento kraj jsem si k životu vybrala s ohledem na jedinečnost přírody, řeku Berounku, výbornou dopravní dostupnost a jako místo ideální pro krásné dětství svých dětí. Postupem času jsou to hlavně lidé, kteří pro mě znamenají domov. Nádherná příroda a přátelé jsou důvodem, proč se do Zadní Třebaně vždy ráda vracím.

9. Magdalena Richterová, lékařka, 55 let

V Třebani žiju 15. rokem a žiju zde ráda – pro krásné okolí i samotné dění ve vsi. Kandiduji za SALTO, protože se ztotožňuji s jeho programem rozvoje obce. Jako lékařka bych se chtěla věnovat práci v sociální oblasti.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.